FloEFD: het meest gebruikte CFD-pakket ter wereld

Analyseer terwijl u ontwerpt en verhoog uw workflow met FloEFD.

FloEFD is een volledig in 3D uitgevoerd softwarepakket voor de analyse van vloeistoffen, stromingen en warmteoverdracht dat zowel snel te leren als te gebruiken is. FloEFD is het enige CFD-gereedschap dat volledig is geïntegreerd in de belangrijkste MCAD-systemen zoals Creo (Pro/ENGINEER), CATIA, Siemens NX en SolidWorks, maar werkt ook uitstekend met bestanden uit Inventor, SolidEdge en andere MCAD systemen.

Ontwikkeld voor engineers

Om CFD-analyses een integraal onderdeel te laten zijn van het ontwerpproces moet het vooral gemakkelijk te gebruiken en betrouwbaar zijn.

FloEFD kent geen buitensporige complexiteit of meshing overhead zoals de traditionele CFD pakketten. FloEFD komt het best tot zijn recht in ontwerp studies, maar kan ook worden gebruikt om ontwerpen te valideren. Door de volledige CAD-integratie en de automatische stromingsherkenning is het mogelijk snel vele ontwerpvarianten door te rekenen. Plezierig voor de gebruiker is de heldere interface waarin men stap voor stap door het analyseproces wordt geleid met betrouwbare antwoorden als resultaat. De gebruiker kan zelf een aantal ontwerpdoelen opgeven, zoals drukval of maximale temperatuur in een component. FloEFD herkent automatisch wanneer het rekenproces geconvergeerd is en de berekening gestopt kan worden.

Met FloEFD worden CFD-analyses een plug-in voor CAD: de meeste design engineers kunnen al na 8 uur training FloEFD goed gebruiken.

Sneller betere producten

Met het bekroonde FloEFD kunnen design engineers sneller betere producten maken. Toonaangevende bedrijven in de lucht- en ruimtevaart, automotive, medische apparatuur, elektronica, industriële machines, pompen, kleppen, HVAC enz. gebruiken FloEFD om:

  • productprestaties, betrouwbaarheid en functioneren te verbeteren;
  • fysieke prototypen en productiekosten te reduceren;
  • het risico van ontwerpfouten te minimaliseren;
  • zowel tijd als geld te besparen door het reduceren van ontwerptijd en het verhogen van werktempo.

Wilt u zelf ook het gemak van FloEFD ervaren? Schrijf u dan in voor een van onze gratis workshops. U gaat dezelfde dag al aan de slag om een eigen ontwerp te analyseren.

FloEFD for Creo: CFD embedded in Creo Parametric en Wildfire

FloEFD for CATIA V5: CFD embedded in CATIA V5

FloEFD for NX: CFD embedded in Siemens NX

FloEFD for Inventor, SolidEdge and SolidWorks