FloEFD: CFD software voor warmteoverdracht- en stromingssimulaties

FloEFD is 3D software voor de analyse van vloeistof-, gasstroming, warmteoverdracht en straling. Vanaf de introductie van FloEFD in het jaar 2000 waren wij de distributeur voor de Benelux (FloEFD-reseller, EFDLab-reseller) en zijn wij zelf ook gebruikers van deze CFD-software (zie onze CFD-diensten). FloEFD is een product van Mentor Graphics. Tegenwoordig bieden wij naast projecten met FloEFD ook trainingen en engineering support aan gebruikers van FloEFD. Mocht u interesse hebben dan kunt u contact opnemen met ons voor meer informatie.

Bel ons via +31 (0)30 600 60 60 of e-mail ons naar info@hecbv.nl

 

Fluid Flow & Thermal analysis voor Engineers

Formule raceauto aerodynamische stromingssimulatie (CFD) in FloEFDFloEFD maakt stromings- en warmteoverdracht-analyses tot een standaardgereedschap van een engineer. Het is als enige computational fluid dynamics (CFD) analyse-gereedschap echt ingebed in de grote MCAD-systemen (als add-in/plug-in). Hierdoor is niet alleen het opzetten van het model zeer eenvoudig maar ook het uitvoeren van een variantenstudie (Parametric Study, DOE, goal optimization) is erg eenvoudig.
Meer over FloEFD-technologie.

Meer over analyses/simulaties.

Met FloEFD kunnen wij onder andere:

  • De warmtehuishouding en koeling van elektronische apparatuur zoals computers en audio/videoapparaten door convectie, warmtegeleiding en straling bepalen.
  • Voor vliegtuigen, boten en auto’s aan de meest efficiënte aerodynamische vorm en aan details zoals spruitstukken, remschijfkoeling en uitlaatsystemen werken.
  • Voor gebouwen de ventilatie en externe stromingen (windhinder, belastingen) , voor parkeergarages autobranden analyseren.
  • Hydraulische en pneumatische componenten ontwerpen en de drukval en het debiet bepalen. De vorm van de componenten optimaliseren.
  • Branders optimaliseren, cavitatie van pompwaaiers bepalen. Koppelen naar 1D system-level modellen (Flowmaster) voor verdere simulatie.

De toepassingen zijn dus eindeloos. De uitvoer van FloEFD beslaat een breed scala van onder andere kleurenplots, vector plots, stroomlijnen en doorsnedeplots. Verder grafieken, tabellen, 2D-plots ten behoeve van efficiënte rapportage. Verder is er een goede koppeling naar diverse eindige-elementenpakketten (FEM).

BestandenCFD stromingslijnen van externe aerodynamica in FloEFD

Brochure FloEFD Datasheet FloEFD

Links

Mentor Graphics FloEFD
FloEFD voor de simulatie van aerodynamica
Koeling van turbinebladen in FloEFD
Skeletonontwerp door middel van FloEFD
FloEFD voor ontwerp van led-armaturen voor straatverlichting
Cycloonsimulatie met FloEFD
Efficiënte CFD-analyses van automotive koplampen dankzij FloEFD
Using CFD tools to develop a Real-Time Flight Model

simulatie temperatuursverdeling LED armatuur straatverlichting