Nieuwsbrief december 2019

Wij wensen u heel fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2020!

FEM simulatie vallend champagneglas

FEM simulatie vallend champagneglas

Een champagneglas laten vallen

Voor een van de vele projecten hebben we dit jaar intensief gebruik gemaakt van gespecialiseerde FEM-software. Deze expliciete simulatiesoftware is zeer goed bruikbaar voor het analyseren van sterk niet-dynamisch gedrag, zoals crashes, explosies en valtesten. Het kan contact detecteren tussen losse onderdelen en zelfs tussen individuele elementen. Om dit te demonstreren leek het ons leuk om, als vervolg op de knallende champagnekurk van vorig jaar, deze keer het kapot vallen van een champagneglas te simuleren. Hiervoor hebben we eerst een glas gemodelleerd in 3D-CAD en gesimuleerd (voor de kenners: met een Johnson-Holmquist-materiaalmodel voor het glas).

Wij wensen u nogmaals heel fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2020!

2019 was een ontzettend druk jaar voor ons. We zijn dan ook ontzettend trots dat nieuwe klanten ons weten te vinden, maar zeker ook dat onze ‘oude’ klanten ons nog steeds weten te vinden voor projecten, trainingen en software. Wat ons opvalt is dat de projecten steeds uitdagender worden, wat voor ons natuurlijk een mooie gelegenheid is ons te verdiepen in andere materie en gereedschappen. We willen u via deze weg dan ook hartelijk bedanken voor het vertrouwen en hopen dat 2020 net zo mooi mag worden.

HEC gesloten tussen kerst en nieuwjaar

Rest ons nog te melden dat we van 25 december 2019 tot en met 1 januari 2020 gesloten zijn. We hopen u vanaf 2 januari weer van dienst te mogen zijn.