Nieuwsbrief maart 2018

We zitten inmiddels al bijna vier maanden in ons nieuwe pand en hebben van hieruit al vele interessante en uitdagende projecten mogen doen. Het bevalt hier zeer goed en we hebben enkel positieve reacties van onze bezoekers ontvangen. Vooral de woorden “knus” en “representatief” worden veel genoemd.

Onze projecten met CFD en FEM

Momenteel hebben we een aantal interessante projecten in diverse sectoren lopen of net afgerond, zoals optimalisatietrajecten voor:

  • Stijfheid en sterkte: automotive, rail en ruimtevaart met FEM (MSC Marc en Creo Simulate).
  • Warmtehuishouding: elektronica en windturbines met CFD (FloEFD en FlothermXT)
  • Stromingsverdeling, drukval, afscheiding: afvalverwerking, CFD (FloEFD)
  • Warmteverdeling en spanningen door de temperatuursverschillen: procesindustrie, CFD en FEM.

 

Sterkteberekening spiltrap

 

Stijfheid en sterkte

Een voorbeeld is een project onlangs uitgevoerd voor constructiebedrijf Herman van Esch dat al ruim 40 jaar trappen en balustrades produceert voor interieur en exterieur. Zij hadden een voor een klant een spilloze spiltrap ontwikkeld en wilden graag laten doorrekenen of deze sterk en stijf genoeg was.

 

Wij hebben onze FEM simulatiesoftware erop losgelaten (zie afbeelding hiernaast) en het resultaat was dat de trap veilig geplaatst kon worden. Toch een hele geruststelling.

 

 

 

 

ProTOp 5.0: nieuwe versie

Versie 5.0 van ProTOp is uitgebracht. ProTOp is standalone topologische-optimalisatiesoftware van hoge kwaliteit.

Met ProTOp kan de gebruiker zijn basismodel in zijn favoriete CAD-programma maken en dat model vervolgens laden in ProTOp. ProTOp zal het model topologisch optimaliseren aan de hand van de opgegeven randvoorwaarden en belastingen. Hierna biedt het programma vele tools om het resultaat te verfijnen, waarna de gewenste geometrie geëxporteerd kan worden om naar wens verder te gebruiken, bijvoorbeeld voor 3D-printen.

Nieuw

ProTOp 5.0 is een compleet vernieuwde versie. Onder andere de software-engines en de user interface zijn opnieuw gemaakt.

De werkomgeving is nog intuïtiever geworden en heeft meer preview mogelijkheden. Er zijn ook nieuwe gereedschappen toegevoegd. Een voorbeeld is het lokaal verfijnen van de mesh, wat resulteert in nauwkeuriger resultaten. En het voorbereiden van het model is nu makkelijker dan ooit.

Ook het vermelden waard is de verbeterde “smoothing” en export. De met ProTOp gemaakte modellen zijn nu veel gladder en daardoor makkelijker verder te verwerken.

Kijk voor meer informatie op de website van CAESS.

 

FloEFD 17.1

Ook is er een nieuwe versie van het CFD-pakket FloEFD door Mentor uitgebracht.

FloEFD 17.1 heeft vele verbeteringen, waaronder vrije oppervlakken (free surface), een gratis resultaten viewer, FloEFDview en 50% verbeterde “multicore scalability”.